11. mar. 2012

Husets cakepops..

..blev afprøvet da vores dejlige niece Laura fyldte 5 år. Lyserøde kager på en pind måtte være et stensikkert hit - og det var det:-)
Fremgangsmåde:

Trin ❶ Bag en af dine yndlingskager. Jeg bagte min kage udfra "red velvet cupcake"-opskriften fra vores total-yndlings kage-bage-bog "The Hummingbird Bakery Cookbook".

60 g smør (stuetemperatur)
150 g sukker
1 æg
10 g kakao
20 ml rød frugtfarve
1 tsk vaniljeessens
120 ml kærnemælk
150 g mel
½ tsk salt
½ tsk natron
1½ tsk hvidvinseddike

Pisk smør og sukker grundigt sammen. Rør kakao, rød frugtfarve og vaniljeessens sammen til en mørk tyk pasta og tilføj den i sukkermassen og pisk godt. Tilføj skiftevis kærnemælk og mel. Rør til sidst salt, natron og hvidvinseddike i dejen.

Hæld dejen i en en form ca.25x25 cm og bag den ved 170˚C varmluft i 20-25 min. Lad kagen køle helt af, gerne til et par dage efter eller frys den ned til du skal bruge den:-)

Du kan selvfølgelig også bruge opskriften til cupcakes:-)

Trin ❷ Smuldr den afkølede kage ned i en skål og rør sammen med cream cheese frosting (flødeostglasur).

200 g flormelis
30 g smør (stuetemperatur)
85 g flødeost 
Trin ❸ Rul massen til kugler og placer dem på en bradepande med bagepapir. Hvis massen er for klistret til at rulle, kan det hjælpe at sætte den fryseren i en halv time. Der bliver mellem 25 og 30 stk.
Trin ❹ Sæt dine kugler i fryseren i en lille times tid så de er til at arbejde med.
Trin ❺ Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp pinden i chokoladen og sæt den i kuglen. Lad chokoladen størkne et par min. før hele kuglen overtrækkes med chokolade.
Trin ❻ Pyp kuglerne i den smeltede chokolade og bank forsigtigt den overskydende chokolade af på kanten (ellers løber det ned ad pinden) og drys med alverdens sjove ting:-) Tip: chokoladen må endelig ikke være for varm, da det tager lang tid for den at størkne (så kommer du til at stå og dreje med pinden i en evighed).
Trin ❼ Gør dig nogle tanker om, hvor du vil gøre af dine pinde når de skal tørre.. Inden du går igang:-)
Du kan fx få en til at bore nogle huller i en træplade??
May I present.. 
The Cakepop!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar